• Vi leverer altid det aftalte arbejde til tiden og til den aftalte pris
  • Det er vigtigt for os, at du har tillid til os og er tryg fra start til slut
  • Vi udfører arbejdet, som er det hjemme hos os selv

Rullegræs

Rullegræs i Aalborg

Professionel etablering af rullegræs i Aalborg og omegn

Hos Mortens Haveservice har vi mere end 15 års erfaring med lægning af rullegræs til private og erhverv, hvorfor vi har kompetencerne til at sikre dig en flot, grøn græsplæne, som er produceret i Danmark.

Med rullegræs kan du bogstaveligt talt have en flot græsplæne på bare et par timer. Med andre ord – du kan snart sidde og nyde din nye græsplæne, i stedet for at stirre på jorden og vente på, at græsset spirer.

Fordele ved at vælge rullegræs:

Skal vi hjælpe med at lægge rullegræs i Aalborg og omegn?

Skal vi hjælper jer med at lægge rullegræs i Aalborg eller resten af Nordjylland? Så er du meget velkommen til at ringe til os på tlf.: 28 86 27 32 eller skrive til vores mail: mortens_have@hotmail.com. Har du spørgsmål til rullegræs er du også meget velkommen til at udfylde vores kontaktformular. Så vil vi vende hurtigst muligt tilbage.

Udover at kunne hjælpe dig med rullegræs i Aalborg, så har vi også kompetencer inden for: træfældning, belægning og kan stille en anlægsgartner til rådighed, hvis du skal have et behageligt uderum.

Rullegræs Galleri

Vi har udført professionelt havearbejde i Agerstrup, Dronninglund, Aalborg og omegn gennem de sidste 15 år.

Når du planlægger at lægge rullegræs, er det vigtigt, at underlaget er fast og helst består af 10-20 cm muld uden større sten. Hos Mortens Haveservice er vi eksperter i at lægge rullegræs i Aalborg og i hele Nordjylland. Lad os hjælpe dig med at få en smuk og velplejet græsplæne med vores professionelle rullegræsinstallation.

Rullegræs ses ofte i forbindelse med byggeprojekter, der skal se flot ud til aflevering. På bare en dag er byggepladsen forvandlet til plæne, og det ligner, at gartneren har passet og plejet den i månedsvis. Det samme trick kan du bruge i haven. Hvis du er utålmodig, og vil genetablere en gammel græsplæne, eller anlægge en ny, så er rullegræs løsningen. Rullegræs er dyrere end græsfrø, men spritny græsplæne på en weekend er uvurderligt.

  1. Jævn arealet. Hvis græsset skal grænse op til et fliseareal, skal jorden være cirka 2-3 cm lavere end flisekanten.
  2. Rullegræsset lægges i forbandt (forskudt ligesom mursten) tæt ende mod ende og ikke dobbelt.
  3. Overlap, kanter og ender skæres over med en spade eller hobbykniv og rullegræsset tromles.
  4. Straks efter tromling vandes rullegræsset – græsset skal vandes så meget, at det også er fugtigt på bagsiden.
  5. Rullegræsset skal vandes hver dag de første 14 dag, indtil det selv har fået rødder nok til at hente vandet selv fra jorden. Man bør undgå at betræde rullegræsset de første par uger, da det vil lave spor i det vandede græs. Rullegræsset skal dog klippes for første gang ca. en uge efter det er blevet lagt.

Rullegræs kan blive leveret til din kantsten, eller du kan hente det, hvis det ikke er et større projekt. En rulle dækker 1 m2 og vejer 25 kg. Producenten har sået og passet græsset, som du selv ville gøre det, men har så skrællet plænen af i ruller, for at kunne levere færdiggræs hos dig.

De fleste producenter mener, at rullegræs kan lægges stort set hele året. Det bedste vil være at lægge rullegræs i vækstsæsonen, hvor græsset straks vil være i gang med at fæstne sig til underlaget.

Når jorden er lun og fugtig i sommermånederne, har græsset de bedste vækstbetingelser. Her skal man dog passe på, at det ikke er i nogle uger med meget stærk varmen.

Høje temperaturer gør det svært at holde plænen fugtig i hele etableringsperioden.

Dit underlag er næst efter vanding den vigtigste forudsætning for et flot resultat. Dit underlags jævnhed er lig den færdige plænes jævnhed, så der er god grund til at gøre sig umage.

Sørg for at der ikke er sten, græs og ukrudt i underlaget. Vær grundig – kvikgræs skyder og breder sig let fra oversete rødder. Særligt når det er blevet fræset i hundrede stumper. Først må underlaget graves eller fræses igennem før det ny rullegræs bliver påført.

Overvej om det er nødvendigt at grave jord af eller føje til – rullegræsset er 2-3 cm tykt. Det er ofte særligt relevant, hvis plænen støder op til belægninger eller bede med faste kanter.

Jorden skal planeres, først med en rive og siden med noget der sikrer en jævn overflade. Gartneren bruger et redskab der ligner et bræt på et kosteskaft. Du kan gøre det med en stolpe, en palle eller en stige trækket henover jorden. Afslutningsvis skal jorden tromles, så fladen er fast nok til, at der ikke laves dybe spor, når du går på den.

Indhent tilbud

Vi dækker det meste af Nordjylland, lige fra Agersted, Dronninglund, Hjallerup, Brønderslev, Frederikshavn, Sæby, Hals og Aalborg.

Agersted
Dronninglund
Hjallerup
Brønderslev
Frederikshavn
Sæby
Hals
Hjørring
Aalborg